Нападателят Александър Колев е много близо до мечтания си трансфер в Левски. 31-годишния футболист, който стана голмайстор на efbet Лига с 15 попадения през миналия сезон и стана национал на България, ще бъде официално представен в сряда, въпреки че има вероятност това да стане още във вторник.

Колев е получил оферта и от южнокорейски клуб, но предпочитанието му е да играе за Левски. Въпреки че е юноша на клуба, той никога не е носил синия екип. Очаква се Левски да плати за него 100 000 евро.

Въпреки интереса от други клубове, като Ботев Пловдив, и по-добри условия там, решаваща за Колев е била работата с новия треньор на Левски Станислав Генчев, с когото те вече работиха заедно в Крумовград.

Левски планира да привелче още един нападател, като едно от спряганите имена е това на Димитър Митков, който може да пристигне като свободен агент, след като напусна Локомотив София. Генчев познава отлично качествата му от съвместния им престой в „Надежда“. До неговото привличане може да се стигне, ако „сините“ продадат голмайстора си Рикардиньо, към когоо има интерес от чешкия Виктория Пилзен, руския Урал и полски клубове.