Крумовград посреща Славия в мач от последния кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двубоят стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg пък ще проследим най-важните моменти от срещата.


Срещата е изключително важна и за двата отбора. Крумовград е седми - позиция, която дава право на плейоф за Европа. Тимът на Станислав Генчев може да влезе и в първата шестица при определени условия, тъй като е само на точка от шестия ЦСКА 1948. Ботев Пловдив има същия актив от 41 точки като новака в българския елит, така че са възможни различни размествания преди отборите да бъдат разделени на три подгрупи.

Славия пък иска да запази позицията си в топ 10 и да избегне групата на изпадащите, с което да си донесе спокойствие в следващите мачове. "Белите" имат 3 точки след 29 мача, точно колкото има и Берое. Заралии имат шанс да изпреварят столичани за десетото място, така че Славия трябва да направи всичко възможно да спечели гостуването си на Крумовград, за да си осигури десетото място.

Славия победи пряк конкурент и се изкачи на десетото място в последния си мач. Столичани надвиха Хебър с 3:1, за да прекъснат серия от пет мача без успех (четири загуби и едно равенство). Добрата новина за "белите" е завръщането на крилата Тони Тасев и Емил Стоев. Централният защитник Ивайло Марков пък отпадна поради вирус.

Крумовград е в страхотна форма и вече пренаписа историята на българския футбол, ставайки първия новак в елита със серия от 10 или повече срещи без загуба. Към момента отборът има 11 мача без поражение- девет началото на пролетния дял, както и два от края на 2023-а година.  

Когато Славия прие Крумовград в мач от 16-ия кръг на efbet Лига, "белите" взеха трите точки след победа с 2:0.

Главен съдия на днешния сблъсък ще е Радослав Гидженов.