Треньорът на Крумовград – Станислав Генчев, заяви, че причината за загубата от Черно море с 2:3 е прекалено големия респект, с който тимът му е почнал мача на „Тича“. Наставникът изрази надежда, че в следващия кръг срещу Берое възпитаниците му отново ще вкарат два гола, както на „моряците“, които са втори в класирането.

„Главната причина е, че влязохме с прекалено голям респект към Черно море. Факт, че са един от най-добрите отбори, добър домакин. Чак когато ни поведоха с 1:0 имахме добри 15-20 минути. После като нямахме какво да губим и Черно море мислеха, че мачът е решен, вкарахме два гола и дори имахме шанс в края. Но това е пример, че трябва да играем по един и същи начин през целия мач и да следваме плана“.

„Не сме ги обърнали. Ние нямаме ляв защитник левичар. Принуждаваме Велев да играе – не се чувства комфортно там момчето. Това, че реализираме два гола като гост във Варна е много добре. От друга страна пак пускаме три гола – за втори пореден мач. Не мога да кажа, че Черно море е имал кой знае колко положения“.

„За нас лесен двубой няма. Всеки мач е труден. Момчетата имат психологическо напрежение. Това, което искаме да запазим е, че отбелязахме два гола. Ако можем да вкараме два на Берое, ще е чудесно. Не можем да делим играта на фази“.